Wat is het nut van autowassen?

Het is vaak gemakkelijk om de kleine dingen in het leven te vergeten. Een daarvan is auto’s wassen – we denken vaak “dat doe ik later wel” en doen het nooit. Maar toch is auto’s wassen belangrijk, voor de auto maar ook voor uzelf. In deze blogpost bespreken we waarom auto’s wassen zo belangrijk is en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw auto schoon blijft.

Levensduur van je auto

De gemiddelde levensduur van een auto is ongeveer 11 jaar. Dit aantal kan echter drastisch verminderen als de auto niet goed verzorgd wordt. Eén manier om voor je auto te zorgen is door hem regelmatig te wassen. Auto’s wassen wordt vaak verwaarloosd, maar ze zijn heel belangrijk voor het behoud van de levensduur van je auto. Zeker een auto met hoge instap wil je ook nog rijden als je wat ouder bent. 

Allereerst je eigen veiligheid!

Je autolampen, richtingaanwijzers en remlichten zijn beter zichtbaar als ze schoongemaakt zijn. Dit is vooral belangrijk ’s nachts en bij slecht weer. Als je autolichten schoon zijn, kunnen andere bestuurders je beter zien en kun je ongelukken voorkomen.

Autolak beschermen tegen vogelpoep

Een van de belangrijkste redenen om je auto te wassen is om de lak te beschermen. Als je je auto niet wast, zullen het vuil en stof krassen op de lak maken. Na verloop van tijd kan dit de verf doen afbladderen en schilferen. Ook vogels laten vaak uitwerpselen achter op auto’s. Deze uitwerpselen kunnen de lak beschadigen en zelfs aanvreten. Voor duivenpoep moet je meteen in actie komen als je het ziet. Deze kun je het beste snel en direct weghalen voor minder aantasting van de lak van de auto.

Zout wegspoelen in de winter

In de winter ligt er vaak zout op de wegen. Dit zout kan je auto beschadigen als het niet weggewassen wordt. Als je je auto wast, let dan vooral op de onderkant van de auto. Dit is waar het meeste zout zich verzamelt. Als je dit niet wegspoelt zal het zout in het metaal vreten en roest veroorzaken.

Vergeet niet je auto in de was te zetten

Na het wassen van je auto moet je ook een laagje was aanbrengen. Dit beschermt de lak tegen de zon en laat hem glanzen. Dit doe je een keer per maand of twee maanden. Was maakt het ook gemakkelijker je auto de volgende keer te wassen, omdat het vuil niet zo gemakkelijk aan een was blijft kleven als het doet met de lak. Ook zul je zien dat de regen als mooie druppels op de auto blijven liggen.

Concluderend is auto wassen heel belangrijk voor de levensduur van je auto en je eigen veiligheid. Het is gemakkelijk om te vergeten je auto te wassen, maar verwaarloos deze belangrijke taak niet! Volg deze tips om je auto schoon te houden en er op zijn best uit te laten zien.