Ruitenwisser 101: Alles wat je moet weten

Als het gaat om het schoonhouden van de voorruit van je auto in alle weersomstandigheden, zijn ruitenwissers een noodzaak. De meeste bestuurders kennen de basisprincipes van ruitenwisserbladen – hoe ze moeten worden bevestigd en hoe ze moeten worden vervangen als ze versleten zijn. Maar er is meer te weten over ruitenwissers dan alleen de bladen vervangen als ze versleten zijn. In dit blogartikel bespreken we alles wat je moet weten over ruitenwissers – van de verschillende soorten die er zijn tot hoe je ze jarenlang in goede conditie kunt houden!

Soorten ruitenwissers

Veel mensen hebben niet door dat er meer dan 1 soort ruitenwisser op de markt is maar dit is wel degelijk het geval. De twee meest voorkomende soorten ruitenwissers zijn:

  • Traditionele ruitenwissers: dit zijn degenen die de meeste mensen kennen. Ze hebben een metalen frame dat aan de voorruit wordt bevestigd en een rubberen blad dat de voorruit schoonveegt.
  • Beam ruitenwissers: deze worden de laatste jaren steeds populairder omdat ze een aantal voordelen bieden ten opzichte van traditionele ruitenwissers. Ze hebben een gestroomlijnd, aerodynamisch ontwerp dat helpt om windgeruis te verminderen en ze bieden een superieure zichtbaarheid in alle weersomstandigheden.

Hoe weet je of je je ruitenwissers moet vervangen

Het is belangrijk om je ruitenwissers op tijd te vervangen zodat je een goed zicht op de weg hebt. Je moet je ruitenwissers om de paar maanden controleren om te zien of ze aan vervanging toe zijn. Als je een van de volgende dingen opmerkt, is het tijd voor nieuwe ruitenwissers:

  • Het rubber is gebarsten of gespleten.
  • Ze laten strepen achter op de voorruit.
  • Ze maken lawaai wanneer ze in gebruik zijn.

Hoe je je ruitenwissers goed onderhoudt

Ruitenwissers zijn ontworpen om lang mee te gaan, maar alleen als ze goed worden onderhouden. Hier volgen enkele tips om je ruitenwissers in topconditie te houden:

  • Gebruik ze niet om ijs van je voorruit te schrapen – dit kan de bladen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een ijskrabber.
  • Let er bij het reinigen van je voorruit op dat je de bladen niet bekrast met een vuile doek.
  • Til de ruitenwissers bij koud weer van de voorruit om te voorkomen dat ze aan het glas vastvriezen.

Een ruitenwisser is belangrijk om de voorruit van je auto in alle weersomstandigheden schoon en streeploos te houden. In deze blogpost hebben we alles besproken wat je moet weten over ruitenwissers. Bedankt voor het lezen!