Maximaliseer je actieradius en minimaliseer je stress: tips voor elektrische roadtrips

Een roadtrip is een bevrijdende manier om op vakantie te gaan. Je gaat en staat waar je wilt en kunt op elk moment je plannen nog wijzigen, zonder gebonden te zijn aan je geboekte vliegreis. Stap voor stap ontdek je meer van de wereld. Waarom zou je dit dan niet op een milieuvriendelijke manier doen om deze prachtige wereld zo veel mogelijk te sparen? Kies daarom voor een elektrische auto huren voor je roadtrip. Wellicht zijn er meteen twijfels bij je opgekomen: is de actieradius wel ruim genoeg om van laadpaal naar laadpaal te navigeren? Ben ik dan niet eindeloos onderweg? Ontdek dan de volgende tips om van je roadtrip een onvergetelijke reis te maken, die tevens milieuvriendelijk is.

  • Bepaal je eindbestemming

Er kan niet ontkend worden dat laadpunten niet overal even talrijk zijn. Bepaal daarom op voorhand een grove route door landen met voldoende openbare laadpunten. In Europa verschijnen er gelukkig steeds meer, vooral Scandinavische landen zijn uitermate geschikt voor een roadtrip met de elektrische auto. Spanje, Portugal en Roemeniƫ worden eerder afgeraden op basis van het aantal laadpunten. Het is niet onmogelijk om een roadtrip in deze landen te maken, maar een goede voorbereiding is dan wel meer nodig dan in andere landen.

  • Plan je reisdagen slim in

Ga niet in het hoogseizoen op reis. Drukke zomerdagen op de weg betekenen automatisch drukke laadpunten. Dit geldt zeker als je een populaire eindbestemming hebt gekozen. Als je de mogelijkheid hebt, is het verstandig om je elektrische auto bij INQAR Autoverhuur te huren tijdens minder drukke periodes. Verder is het een goed idee om je heen- en terugreis niet in het weekend te plannen.

  • Met laden verlies je geen tijd

Zoals met veel dingen kan je je humeur veranderen door de manier waarop je naar iets kijkt. Een laadbeurt is geen verloren tijd. Sterker nog, het is broodnodig dat niet alleen je auto, maar jijzelf ook eens een momentje hebt om bij te tanken. Terwijl je elektrische auto oplaadt, heb je tijd om even iets te eten. Als je een roadtrip zou maken met een diesel- of benzineauto, zou je ook pauzemomentjes inlassen, nietwaar? Kortom, een roadtrip met een elektrische auto moet je anders benaderen. Maar deze tips brengen je zeker al een heel eind verder op je milieuvriendelijke reis.