Is vogelpoep schadelijk voor je auto?

Je kent het wel, nadat je onder een boom geparkeerd hebt en je terugkomt bij je auto, zit er overal vogelpoep op de lak van je auto. Het ziet er natuurlijk helemaal niet netjes uit, wanneer je rondrijdt met een vieze auto, maar je kunt niet zomaar voorkomen dat vogels op je auto poepen. Wanneer het gebeurt, kun je het beste meteen vogelpoep autolak verwijderen. Lees hieronder waarom je vogelpoep zo snel mogelijk weg moet halen en wat het effect is op de lak van je auto.

Autolakschade

Vogelpoep is wel degelijk schadelijk voor je auto. In de poep zitten bepaalde zuren, die de lak van je auto kunnen beschadigen. Vooral wanneer het buiten warm is, kunnen deze zuren erg snel in de lak van je auto trekken. Deze zuren zorgen ervoor dat de lak van je auto verkleurt en zijn glans verliest. In een uiterst geval kan de bovenste laklaag zelfs loskomen van de auto zelf. Je kunt dus het beste zo snel mogelijk de vogelpoep van je auto af halen met de juiste middelen. Wanneer je toch schade oploopt op deze manier, kun je dit namelijk niet zomaar verhalen bij de verzekering.

Wees voorzichtig

Je hebt misschien de neiging om gehaast te werk te gaan bij het verwijderen van vogelpoep, maar het is belangrijk dat je voorzichtig bent. De laklaag van een auto is immers vrij kwetsbaar. Je kunt niet zomaar met een schuurspons aan de gang gaan bijvoorbeeld, wat zou resulteren in krassen in de lak van je auto. Neem bijvoorbeeld een zachte spons, die kun je vaak vinden in het gangpad met auto spullen van een bouwmarkt, en gebruik water dat lauwwarm is. Het beste is om zo min mogelijk te wrijven, maar om al deppend de poep te verwijderen.

Bescherm je autolak

Een simpele manier om de laklaag van je auto te beschermen, is door regelmatig je auto te waxen. De wax vormt een extra laag bovenop de lak, waardoor de laklaag langer mooi blijft. Voor nog een betere bescherming van je laklaag, kun je voor een glascoating kiezen. Dit is, in tegenstelling tot een waxlaag, een harde film die je autolak afwerkt.