Hoe reis je het snelst door een grote stad

Grote steden, zoals Parijs, Londen en ons eigen Amsterdam bevatten heel veel straten, talloze gebouwen en zeeën van mensen om doorheen te moeten navigeren. Zonder een goed plan kun je al vlot verdwalen. En zonder het juiste vervoermiddel en de daarbij behorende navigatie zal het zonder meer moeilijk worden om je door een grote stad te banen. Juist daarom hebben we voor jou hier de beste transportmethoden opgesomd om je door zo’n stad te bewegen of vervoeren.

Met je eigen auto

Het hangt behoorlijk van de stad in kwestie af, hoe goed je er de weg kent en hoe ver je precies in zo’n grote stad reist. Maar als de kosten en beschikbaarheid van parkeerplaatsen geen probleem zijn, dan is het besturen van een auto, je eigen auto of een huurauto, waarschijnlijk één van de snelste. Als je niet echt de weg weet, dan zou je zeker een navigatiesysteem willen gebruiken om jou efficiënt naar je bestemming te brengen. Maar dat geldt in principe voor alle mogelijke transportmiddelen.

Met een taxi

Een andere zeer flexibele en betrouwbare vervoersdienst voor het navigeren in een grote stad is door er een taxi te pakken. Dit is zeker het geval als het parkeren daar een groot probleem is. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht en omgeving is trouwens ook de Uber taxi dienst beschikbaar. Uber is een ridesharing bedrijf dat onafhankelijke personen als chauffeur inhuurt. Jij bent zo een passagier in hun eigen persoonlijke auto. 

Met je (elektrische) scooter of motorfiets

We hebben allemaal wel wat beters te doen dan in een auto of taxi in het bumper-aan-bumper verkeer langzaam vooruit te kruipen. Een (elektrische) scooter of brommer lijkt hiervoor de perfecte oplossing te zijn. Ze zijn niet alleen veel zuiniger dan auto’s maar hun betere manoeuvreerbaarheid zorgt er ook voor dat je niet zoveel tijd in het verkeer doorbrengt. En de jethelmen voor scooters zorgen er uiteraard voor dat je beter in een drukke stad beschermd blijft.

Met de bus, tram, metro of trein

In een grote en redelijk dichtbevolkte stad, met veel verkeer en een uitstekend openbaar vervoer, zal hun openbaar vervoer soms erg nuttig zijn. De metro en trein worden meestal niet door verkeerslichten en files geblokkeerd. En ze rijden vaak precies op schema. 

Een tram zal ook weinig door het verkeer verhinderd worden, iets wat veelal niet voor de bus geldt. Er bestaat echter wel de kans dat je bij het openbaar vervoer één of meerdere keren moet overstappen om jouw bestemming te bereiken. Maar als je eindbestemming per ongeluk niet in de buurt van een halte ligt. Dan moet je toch nog even de tijd nemen om te lopen of met een taxi verder te gaan.

Met je fiets of gewoon wandelen

Als je zelf voor je eigen vervoer zorgt, dan is op de fiets stappen mogelijk sneller dan autorijden. Dit is ook afhankelijk van het verkeer en de afstand. Als alternatief voor de brommer is dit een handiger vervoersmiddel voor de wat kortere afstanden. En het mag natuurlijk ook een e-bike zijn hoor!

Maar de gemakkelijkste en allergoedkoopste vorm van vervoer is bij korte afstanden gewoon je benenwagen. Veel steden zijn super eenvoudig te voet te bewandelen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je goed uitkijkt voor de rest van het verkeer.

Het verkennen van de verschillende vervoersmiddelen kan soms een leuke en spannende manier zijn om de snelste vervoersmethoden van een grote stad te ontdekken. De juiste manier van reizen in zo’n stad hangt echter van de stad af waarin jij je bevindt. Plus wat voor jou de prettigste of snelste reismethode is.