Aandachtspunten bij de aanschaf van nieuwe velgen voor elektrische auto’s

De opkomst van elektrische auto’s brengt nieuwe overwegingen met zich mee op het gebied van auto-onderdelen, vooral als het gaat om velgen. Het kiezen van de juiste velgen voor een elektrische auto verschilt van die voor conventionele benzine- of dieselauto’s. In dit blog bespreken we waar u op moet letten bij het kopen van nieuwe velgen voor uw elektrische auto.

1. Materiaal en Gewicht

 • Lichtgewicht Ontwerp: Elektrische auto’s profiteren van lichtgewicht velgen. Dit komt omdat lichtere velgen de efficiëntie verbeteren en zorgen voor een langere actieradius.
 • Materiaalkeuze: Zoek naar velgen van materialen zoals aluminium of magnesiumlegeringen, die licht en sterk zijn.

2. Afmetingen en Pasvorm

 • Correcte Maat: Zorg ervoor dat de velgen de juiste maat hebben voor uw elektrische auto. Onjuiste maatvoering kan leiden tot problemen met de wegligging en efficiëntie.
 • Bandencompatibiliteit: De velgen moeten compatibel zijn met de soorten banden die worden aanbevolen voor uw elektrische auto, aangezien deze vaak verschillen van die van traditionele auto’s.

3. Aerodynamica

 • Aerodynamisch Ontwerp: Elektrische auto’s hebben baat bij velgen die de luchtweerstand verminderen. Een aerodynamisch ontwerp helpt bij het behouden van de batterijlading en verbetert de algehele efficiëntie. Bij Wheelpoint.nl krijg je direct de juiste velgen passend op uw voertuig aanbevolen na het invoeren van uw kenteken.

4. Draagvermogen en Sterkte

 • Verhoogd Gewicht: Elektrische auto’s zijn vaak zwaarder dan conventionele auto’s vanwege de batterijen. Kies velgen die zijn ontworpen om dit extra gewicht te dragen zonder aan prestaties in te boeten.
 • Structuursterkte: Zoek naar velgen die sterk genoeg zijn om de extra belasting van elektrische voertuigen te weerstaan, vooral bij hogere snelheden en tijdens het remmen.

5. Stijl en Esthetiek

 • Ontwerpkeuzes: Naast functionaliteit wilt u misschien ook rekening houden met het esthetische aspect. Kies een ontwerp dat past bij de moderne look van uw elektrische auto.
 • Kleur en Afwerking: Velgen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Een kleur en afwerking kiezen die bij de kleur en stijl van uw auto passen, kan het algemene uiterlijk verbeteren.

6. Prijs en Merkoverwegingen

 • Budget: Bepaal uw budget vooraf. Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor goedkopere opties te gaan, kan investeren in kwaliteitsvelgen op de lange termijn meer voordelen bieden.
 • Merkreputatie: Overweeg velgen van gerenommeerde merken die bekend staan om hun kwaliteit en prestaties in elektrische voertuigen. Enige voorbeelden van top merken voor elektrische auto’s zijn : Vossen, concaver, OZ racing, BBS en nog veel meer velgen merken.

7. Expertadvies en Installatie

 • Professioneel Advies: Raadpleeg een expert of een gespecialiseerde dealer voor advies op maat voor uw specifieke elektrische auto.
 • Professionele Installatie: Zorg ervoor dat de velgen professioneel worden geïnstalleerd om problemen met balanceren en uitlijning te voorkomen.

Het kiezen van de juiste velgen voor uw elektrische auto is een belangrijke beslissing die invloed heeft op zowel de prestaties als het uiterlijk van uw voertuig. Door rekening te houden met factoren zoals gewicht, maatvoering, aerodynamica, draagvermogen en esthetiek, kunt u een weloverwogen keuze maken die de rijervaring verbetert.